keskiviikko 2. tammikuuta 2013

Höyrypunkki piruilu, eikus Puukaasu polkkaa.

Päämajassa höyryradiotiedustelun päivystävä upseeri nousi tuoliltaan, ja tuijotti juuri vastaanottamaansa soluttautuijan viestiä, Soluttautuja oli luotettava, hänet oli jätetty talvisodan jälkeen menetettyyn Viipuriin ja toimi nyt puna-armeijan upseerikerhon kokkina. Upseerikerholle piilotetun, ja liedeksi naamioidun Tohtori Watson höyryradion avulla välitetty viesti oli hälyyttävä. Juhannuksen jälkeen alkanut uuden-sodan hyökkäys oli edennyt jo aivan Viipuri porteille, ja viestin mukaan vihollinen oli asettanut kaupunkiin useita miinapommeja, jotka laukeaisivat pienimmästäkin hyökkääjän höyryradioviestistä.
Päivystävä upseeri iski päähänsä silinterihattunsa, ja veti mekaanisen potkulautansa jousen, ja rulalili kohti komentokeskusta.Arasti hän koputti komentajan oveen, ja sisältä kuului voimakas huudahdus -Stig in-. Nöyränä upseeri astui sisään ja havaitsi oitis itsensä Marsalkan seisovan puulieden edessä lämmittämäsä kuulua totiaan, -Mitäpä tiedusteluun hörs idag- kysyi Marski. Upseeri ojensi viestin ja Marski tutki sitä hetken hijaisena .Pitkän tovin jälkeen Marski totesi-Jätte kieroa toveriltamme Moskovasta- mutta ei hätää, Jag har suunnitelma-. Otamme käyttöön aseveljemme Aatun salaisen aseen eli puukaasuhaitarin, ja komennamme Käkisalmelaisen taiteilija Vesterisen soittamaan kellon ympäri ylen höyryradiossa "Polkka fron Säkkijärvi", kyllä se punahöyrykone Viipurista lähtee, eivätkä siinä ehdi kattiloiden painettakaan nostaa.
Niinpä sinä sitten kävi, että Viipurin linnan torniin puukausupolkan avulla nousi valkea lippu jossa keskellä koivuhalko ja puukaasupönttö. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti