sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

Kirpputori,ajankulua,kierrätystä vai uskonto.

Naapurissani on eräs Turun suosituimmista Kirpputoreista, on ollut jo lähes 10-vuotta.Itse olen siellä poikennut vain parikertaa vuodessa, mutta sivusta seurannut sen ympärillä olevaa hyörintää. Oli sitten kesä tai talvi, satoi tai paistoi, pyhä tai arki, niin piha on täynnä myyjiä jo puolituntia ennen avaamista.
Aina samat autot kurvaavat pihalle, samat kasvot raahaavat erilaista tavaraa sisään.(toisista kirpputoreista ostettua)???
Kirpputorin idea kaiketi on päästä eroon itselleen turhasta tavarasta, ja myydä kohtuu-hintaan eteenpäin tarvitseville. Tämä minusta on ainakin lastenvaatteiden kohdalla erityisen mainiointa kierrätystä. Toisaalta siis katselen samoja ihmisiä päivästä-päivään istumassa siellä kahvilla, ostamatta tai myymättä mitään, eli siis heille ajankulua.
Kävin taas siellä itsekkin, ja ihan syystä, vein ystävälleni myyntiin minulle tarpeetonta tavaraa koska tiedän tämän pikkuisenkin kaupanteon hänelle tarpeelliseksi, mutta kas, kun astuin sisään, karmea vanhojen, jopa ehkä pesemättömien vaatteiden tuoksu, samat onnettomat roinat, jotka näin viimeksi vuosi sitten. Tila oli kuitenkin täynnä ihmisiä, jotka ostivat niitä toisiltaan, ja siirsivät ne jälleen omiin looseihinsa myyntiin, ehkä euron tai pari kalliimmalla. Nenääni pidellen kiertelin ympäriinsä, ja kas havitsin eräässäkin hyllyssä ihka-uuden, ja "viimeistä huutoa" olevan ja Stockmannin tavaratalon hinta-lapululla olevan partakoneen, jossa oli hintana 129€. Tämä uutuus oli hinnoiteltu 50€. Pari hyllyä myöhemmin havaitsin uuden 6-osaisen teeastiaston alkuperäis- pakkauksessa hintaan 5€. Käväisn paikalla olevalta kassamyyjältä kysymässä tätä, niin hänen vastauksensa oli, ettei he kysele myyjiltä sen kummenmin myyntiin tuodusta tavaroista, kunhan hyllyvuokra on kunnossa. sääli siis rehellistä ystävääni. Uskonlahkoksi vaitän tätä tomintaa, koska jopa "kirkollisina pyhinä" paikka on auki ja kansaa on enemmän toistensa tavaraa tonkimassa, kuin missään kaupungin kirkoissa. Kaikesta tästä näkemästäni päätin, kun minulle tulee tarpeetonta tavaraa, niin kierrätän sen mielummin jätteenkäsittelylaitokseen. Kirpputoria vaan en ymmärrä.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti