keskiviikko 16. toukokuuta 2012

Atoroxista

Atorox, joka määritelmän mukaan on:Turun Science Fiction Seura ryn jakama maamme vanhin tieteiskirjallisuuspalkinto. Se myönnetään vuosittain edellisen vuoden parhaalle ensimmäistä kertaa julkaistulle kotimaiselle science fiction- tai fantasianovellille.
Näin tämänvuotisen äänestyksen ollessa loppusuoralla, joutuu väkisinkin pohtimaan palkinnon julkisuutta.Maassamme on useita kirjallisuuspalkintoja, jopa scifi gernressäkin monta merkittävää, puhumattakaan valtakunnallisesti tunetuista kisoista. Suomessa on "Seniori", Juniori,Tieto Finlandiaa sekä J.H Erkon kirjoituskilpailu tai Runeberg palkinto yms.yms. Näillä on valtakunnalisesti suuri media-arvo jo ehdokas asettelusta asti.Toimittajaa ja TV-ryhmää pyörii ympärillä, kommentointia ja spekulointia on lehdissä palstakaupalla.Entäpä Atorox? Hyvällä tuurilla on paririviä sivun täytteenä, jossain kultuurisivun alalaidassa.
Pitäisköhän meidän syöttää ja juottaa iso toimittajalauma ja itsekkin hypettää jatkuvlla tiedottamisella median suuntaan tulevasta palkinnosta, varsikin kun Atoroxsin äännestystapa poikkeaa kaikista muista. Atoroxilla ei ole "asiantuntija" raatia, tai julkimoa päättämässä voittajaa, vaan me kaikki,eli siis Fandom kokonaisuudesaan voi osallistua äänestykseen.Kantakakaamme palkittuja "kultatuoleissa" ympäri Finnconia, järjestäkäämme suuria voitonjuhlia, nostakaamme palkintoa esille ja jalustalle, josko sitten ensivuonna Atoroxkin herättäisi median kiinnostusta, vai onko niin että vain suuri rahapalkinto, on ainoa houkutin medialle? Mene ja tiedä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti