maanantai 21. toukokuuta 2012

Media näkee, ei lue.

Olemme alkanet elämään kuvan maailmassa. Tökimme älypuhelimien kuvakkeita, ja lähettelemme hymiöitä ja peukkuja facebookissa. Kovasti korostetaan medialukutaitoa, mutta onko se palaamista muinaisen Egybtin hieroklyyfeihin. Hyvänä esimerkkinä on iltapäivälehtien otsikot suomalaisesta scifistä.tai fantasiasta. Otsikoihin pääsee ylistävät kirjoituset kotimaisesta scifi elokuvasta, tai aiheeseen
liittyvät pelit.En missään nimessä halveksi kotimaista scifielokuvaa, Star Wrekkiä, Iron Sky:tä, tai mahdollisesti tulevaa "Hitlerin nuttaamista", jotka ovat loistavia esimerkkejä Suomalaisen fandomin sisusta.
Enemmän ihmettelen "iltapäivä median" haluttomuutta huomioida, tai kyvyttömyyttä tarttua kotimaiseen scif ja fantasiakirjallisuuteen.Meillä on tosi upeita kotimaassa, jo julkaisseita, sekä maaimallakin menestyneitä spefi kirjoittajia. Kymmeniä, jopa satojakin loistavia harrastelehtiin kirjoittavia  nousevia tähtiä.Omakustanteita,tai pienkustantajia, joiden teokset eivät koskaan näy "lööpeissä"
Ottakaa nyt ihmeessä iltapäivä(puolipäivä) kultuuritoimittajat joskus käteen kotimainen scifi,tai fantasiakirja, siitä saattaa jokupäivä tulla se huippuleffa, jotka taas nostatte otsikoihin.
Luulisi lukemisen ja sen arvioinnin olevan mukavaa ja älyllistä vaihtelua "Hollywoodin julkimoiden bikini vilauttelulle"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti